Ερωτήσεις σχετικά με το 1o Kite Parade

1.Πότε & πού γίνεται?

Το Σαββατοκύριακο 10&11 Ιουνίου, στην παραλία του Σχοινιά (Μαραθώνας)

2.Η παραλία του Σχοινιά είναι τεράστια! Σε ποιο ακριβώς σημείο θα γίνει το Kite Parade?

Είναι όντως τεράστια! Το Kite Parade θα βρίσκεται στην παραλία μπροστά από τα beach bars, απέναντι από την είσοδο του Κωπηλατοδρόμιου. Σε κάθε περίπτωση πάντως, μην ανησυχείτε: τα giant kites φαίνονται από μεγάλη απόσταση, οπότε θα μας εντοπίσετε εύκολα!

3.Πώς μπορώ να απολαύσω το θέαμα?

Πολύ εύκολα! Αρκεί να είσαι εκεί, δηλαδή κάπου στην παραλία του Σχοινιά. Δεν έχει σημασία σε ποιο ακριβώς σημείο, έτσι ή αλλιώς τα kites φαίνονται από μακριά ενώ, με λίγο περπάτημα, είναι πολύ εύκολο να πλησιάσεις από οπουδήποτε.
Γυαλιά ηλίου, αντιηλιακό, καπέλο και φωτογραφική μηχανή είναι τα απολύτως απαραίτητα!

4.Πώς μπορώ να συμμετέχω ο ίδιος?

Μπορείς να πετάξεις κάποιο από τα γιγάντια kites κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ. Δωρεάν φυσικά! Δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι πριν, αρκεί να είσαι εκεί και να το ζητήσεις από το προσωπικό της διοργάνωσης.

5.Υπάρχει εισιτήριο?

ΟΧΙ! Είναι εντελώς δωρεάν!

6.Μου αρέσει η ιδέα του KITE PARADE, αλλά δεν είμαι σίγουρος αν έχω καταλάβει τι ακριβώς είναι…

Καταρχήν είναι μια προσπάθεια ανάπτυξης του kite flying στην Ελλάδα, δηλαδή της δημιουργίας συνθηκών ώστε ολοένα και περισσότεροι Έλληνες να απολαμβάνουν αυτό το υπέροχο χόμπι.
Το 1ο Kite Parade είναι το πρώτο σημαντικό βήμα σε αυτήν την προσπάθεια, καθώς θα δώσει την ευκαιρία σε χιλιάδες ανθρώπους να απολαύσουν από κοντά ένα συναρπαστικό εναέριο θέαμα και να έρθουν σε επαφή με τον μαγικό κόσμο των giant kites.

7.…αλλά και γιατί γίνεται?

Χωρίς δεύτερη σκέψη… γίνεται για να μεταδώσει χαρά και αισιοδοξία! Αυτό είναι το πρωταρχικό κίνητρο, να κάνουμε τους ανθρώπους να «κοιτάξουν ψηλά». Πραγματικά αλλά και μεταφορικά, ιδιαίτερα σε αυτήν την όχι και τόσο «ηλιόλουστη» περίοδο που διανύουμε.

8.Έχω δικό μου kite! Μπορώ να το πετάξω στο KITE PARADE?

Καταρχήν μπράβο που έχεις kite! Εννοείται ότι μπορείς να έρθεις να πετάξεις μαζί μας, θα είναι μεγάλη μας χαρά. Απλά καλό είναι να επικοινωνήσεις μαζί μας, ώστε να εντάξουμε το kite σου στη ροή αλλά και να σε ενημερώσουμε για μερικά ακόμα θέματα που πρέπει να γνωρίζεις.

9.Αν δεν μπορέσω να έρθω στο KITE PARADE, υπάρχει άλλη ευκαιρία να δω τα giant kites?

To 1Ο KITE PARADE είναι η μοναδική φορά που φέτος θα εμφανιστούν όλα μαζί τα υπέροχα giant kites της συλλογής μας. Μεμονωμένα ωστόσο, μπορείτε να τα δείτε σε άλλα μικρότερης κλίμακας flying events που οργανώνουμε, προς το παρόν σε μεγάλες παραλίες της Αττικής αλλά και άλλες περιοχές της Ελλάδας, αργότερα.
Αυτά τα events θα ανακοινώνονται εδώ (ή στη σελίδα μας στο Facebook) και φυσικά μπορείτε να παρευρεθείτε. Με μεγάλη μας χαρά!